2 porsjoner
Variasjon: Tilsett 1ts med karripulver og en klype cayennepepper til patéen for en indisk variant.
Forberedelse: Riv det gule av skallet på sitronen på den fineste delen av rivjernet og press ut saften etterpå. Sil overflødig vann av solsikkefrøene. Ha solsikkefrø, selleri, hvitløk, timian, salt, pepper, sitronsaft, revet sitronskall og extra virgin olivenolje i en blender eller foodprosessor. Kjør alt sammen til det er godt blandet til en jevn paté med litt tekstur.
Forberedelse: Riv det gule av skallet på sitronen på den fineste delen av rivjernet og press ut saften etterpå. Sil overflødig vann av solsikkefrøene. Ha solsikkefrø, selleri, hvitløk, timian, salt, pepper, sitronsaft, revet sitronskall og extra virgin olivenolje i en blender eller foodprosessor. Kjør alt sammen til det er godt blandet til en jevn paté med litt tekstur.